četvrtak, 2. travnja 2015.

Marinada za meso, seitan i tofu

Marinada,
aromatična salamura sa octom , uljem, vodom i začinima koju stavljamo meso, ribu, seitan i tofu, čime se obogaćuju svi okusi, omekšava tkivo i produljuje trajnost. Marinada ujedno služi i za konzerviranje povrća. Bez marinade, jela su neispisana, bez puta i priče koje želimo prenijeti putem nepca i sveg užitka...marinada!






Za ovu priču o marinadi....donijela sam nešto novo u neku staru priču....spojila Turopolje sa dalmacijom,  njima donijela i Tursku....sveukupno.....marinada. Zašto Turopolje? Poznato po govedu Tur i posebnoj vrsti svinjskog mesa. Zašto Dalmacija?.....lovorov list, ružmarin, morska sol začini.....zašto Turska? Paprika!
Kada želite gozbu na stolu sa dozom hedonizma....poslužite se marinadom. Čarobnicom 
jela!

Za 4 osobe:
1,5 kg svinjskog vrata sa kostima u komadu
1 glavica većeg luka
lovorov list
ružmarin
svježe mljeveni papar
sušena crvena paprika tucana mužaru
korijander u zrnu
sol
ulje
ocat

-marinirano meso ostavite najmanje 2 sata da odleži u marinadi, nakon toga meso termički obradite u: pećnici, na roštilju ili tavici, ovisno što sa njim želite učiniti prije nego ga pojedete i uživate u njemu.
Ako niste ljubit mesa ili ga ne smijete ga jesti iz određenih razloga...ova marinada je savršena za seitan i svježi tofu. Za bilo koju kombinaciju termičke obarde istih. Uživajte u marinadi i obogatite  stol i potaknite hedonizam u sebi! 
Dobar tek!

Nema komentara: