utorak, 24. veljače 2015.

Divlji zec u umaku




Sastojci za 4 osobe
1 veći očišćeni zec narezan na komade
2 glavice luka
2 stabiljke celera
2 mrkve
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
2 lovorova lista
1 grančica ružmarina
1 svežanj kadulje
3 dl crnog vina
1 dl vinskog octa
3,5 dl mesnog temeljca
sol
papar u zrnu
1 žl cacaa
1 čajna žl cimeta
1 čajna žl chilia

Priprema
- u staklenu zdjelu stavite komade zeca,polijte ih vinom te ostavite na sviježem mjestu 12 sati
-ocijedite meso,a marinadu procijedite
-nasjeckajte luk,mrkvu,celerove stabiljke
-na zagrijano maslinovo ulje dodajte povrće,lovorol list,papar, nakratko propržite,podlijte procijeđenom marinadom i nakratko propirjajte
-dodati komade zeca,pirjati i podlijevati marinadam i kuhati 2 sata
-ocijedite meso,te ga držate na toplom
-umak u kojem se kuhalo dodati cacao i chili
-štapnim mikserom usitniti do željene gustoće
-zeca servirati na tanjur i preliti umakom
Prilog
-domaći žličnjaci,lovačke knedle,restani krumpir….sve ovisi o Vašem okusu
Napomena
-ako više volite jači i gušći umak,dodajte žlicu brašna i maslaca

Nema komentara: