utorak, 24. veljače 2015.

Pastrva u umaku od hrena



Sastojci za2 osobe
2 pastrve
po želji soli
5 srednjih krumpira
po potrebi maslinovog ulja
po želji maslina
1 prst mljev.majčine dušice
3 lista kadulje
po želji papra i soli
Umak
100 g maslaca
1 malo vrhnje za kuhanje
1 žlica hrena
Priprema

Pastrve očistiti, posušiti papirnatim ručnikom, posoliti te staviti u lim za pečenje.
Krumpir očistiti, narezati na četvrtine te dodati pastrvama.
Sve zajedno zaliti s maslinovim uljem
Dodati masline, majčinu dušicu, kadulju, papar (svježe mljeveni). Sve promiješati te prekriti aluminiskom folijom. Tako pripremljeni riba i krumpiri idu u pećnicu 15 minuta na 200 stupnjeva. Nakon 15 min, otkrijte posudu kako bi se riba i krumpiri malo zapekli (5 min).
Umak
U međuvremenu otopiti maslac, dodati vrhnje za kuhanje.
Kad umak proključa, dodati hren i miješati 3 min.
Serviranje
Pastrvu servirati na tanjur uz krumpir i pečene masline. Preliti ju umakom. Ljutina umaka ovisi o ukusu. Treba uzeti u obzir da je pastrva nježna, stoga ne pretjerivati s hrenom.

Nema komentara: